Om Mittet

Mittet fremstår som en totalleverandør innen leveranser av ventilasjonsfilter med tilhørende støtteprodukter som kilereimer ol. Vi utfører ikke selve servicen på ventilasjonsanleggene, men tar gjerne en felles befaring i ventilasjonsanlegget sammen med bygg ansvarlig. På den måten sikrer vi korrekt filtervariant.

Det tilbys et bredt sortiment innenfor de følgende filter typer:

  • Posefilter av syntert, glass, aktivt kull og energi filter med kull
  • Pleatfilter til boligaggregat
  • Kompaktfilter, Hepa og øvrige spesialfilter til industri og næring

Leveringsgaranti på linje med «etablert bransje standard». De varianter av filter som er ansett som bransjestandarder (hel­ og halvmoduler i ulike poselengder mv.) har normalt en leveringstid på 1–2 dager fra mottatt bestilling. Spesialvarianter innenfor posefilter leveres vanligvis like hurtig som standard varianter, men kan i enkelte tilfeller ta noen dager ekstra, dvs. 2–4 dager fra dato for ordrebekreftelse. Kompaktfilter, Hepa og øvrige spesialer utenom standard størrelser leveres normalt innen 1–2 uker.

Godkjenning og kvalitet, herunder allerede godkjente filter iht. ny ISO16890. Alle filtrene fra Mittet er godkjent iht. gjeldende standard EN 779:2012 (klassifserer filter etter filtreringseffekt fom. partikkelstørrelse 0,4µm). Til tross for tillatt overgangsordning tom. juli 2018 kan Mittet allerede fra våren 2017 tilby ventilasjonsfilter godkjent etter ny godkjennings standard ISO16890. Ny ISO standard har som mål å legge til rette for lettere valg av riktig ventilasjonsfilter for de forskjellige brukermiljøene. Ny standard fokuserer på filtrenes effektivitet til å filtrene selv de minste partikler ned fra klasse PM1 (0,01–1µm) til PM2,5 og PM10. Maksimal beskyttelse mot PM1 artikler sikres ved å velge ventilasjonsfilter som oppnår en filtreringseffekt på min. 50%. Det er disse små partiklene som trenger inn via våre luftveier og gir risiko for helseskade.

Servicepartner og rådgiver
Vi tilbyr rådgivning til alle våre kunder basert på flere tiår med opparbeidet kompetanse innenfor filterbransjen. Vårt salgsteam er tilgjengelig for spørsmål om alt fra enkle problemstillinger til kompleks ventilasjonsproblematikk, som omhandler valg av beste filtreringsløsning for nærings­ og industribygg. Filtrene leveres i tråd med ajourførte filteroversikter og hvert kolli er tydelig merket med korrekt bygg og hvor på bygget filteret skal benyttes.

Mittet tilbyr ventilasjonsfilter i høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Daglig puster hvert menneske inn ca. 25 000 liter luft. Ren inneluft bør derfor være en menneskerett – både i den enkeltes bolig og på arbeidsplassen.